למיקטל- פרכוס לאחר פספוס מנה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

23/10/2018 | 20:35 | מאת: מיכל

שלום, בתי בת 13 אובחנה עם אפילפסיה כללית, מאוזנת עם למיקטל 200 מ"ג. לפני כשבועיים קצת לאחר שקמה פרכסה אחרי תקופה של שנתיים שקט. בשבוע שקדם לאירוע הייתה נתונה במחסור שינה, יום לפני לא נטלה את הכדורים כיוון שלפי מה שאמרה כשנזכרה היה מאוחר וחשבה שעדיף לקחת בבוקר ואכן בבוקר האירוע לקחה כדור. אשמח לדעת תוך כמה זמן משפיע הכדור? האם הכדור בבוקר כבר השפיע ויכל היה למנוע? היה עדיף שתיקח את הכדור בלילה ולא תחכה? מאז האירוע מקפידה איתה מאוד על נטילת התרופה בשעות קבועות ולשמחתנו ללא אירועים. אני ממש חרדה לה מאז, האם יש סיבה לדאגה? האם מומלץ לבדוק את רמת התרופה בדם? תודה רבה

שלום רב קרוב לוודאי ששילוב של עייפות/חסך שינה ורמת תרופה נמוכה הם הגורמים לפרכוס כדי שישפיע צריך לקחת את הכדור פעמיים ביום ובמינון מתאים. ( קרוב לוודאי המינון אותו מקבל נמוך כך שפספסה, רמת התרופה ירדה מתחת לרף הטיפולי) כדאי לבצע רמת תרופה לאחר כשבועיים טיפול ולשקול העלאת המינון בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים