התמודדות עם התקף אפילפטי

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

15/09/2018 | 18:14 | מאת: אפילפסיה כללית

שלום דר הימן ראשית אני מברכת מאוד על הפורום , תבורך . ביום חמישי האחרון התבשרתי כי לביתי בת ה15.5 יש אפילפסיה כללית . וזאת לאחר 2 אירועים של פרכוס טוני קלוני פחות מ-5 דקות בטווח של שבוע וחצי , בעת התעוררות . בשני המקרים הילדה נפלה וזאת כשהתארגנה לבית ספר . בפרכוס השני אף פרקה כתף . בבדיקת eeg בעירנות נמצא - פעילות הרקע בערנות תקינה ומאורגנת לגיל , רציפה וסימטרית בקצב 9-8 הרץ מתארגן אחורית . התפרצויות אפילפטיות כלליות בודדות בתבנית של זיז/גל איטי נרשמו במהלך כל שלבי הרישום . הילדה קיבלה טיפול תרופתי קפרה של 500מג פעמיים ביום לשבוע ולאחר מכן 1,000 מג פעמיים ביום . השאלות שלי הן : מה סוג האפילפסיה ? האם jme? האם הקפרה יעילה לסוג זה של אפילפסיה ? ותוך כמה זמן היא אמורה להשפיע ? האם קיימת מגמה קבועה של ההתקף ? כלומר אם בשני בפעמים קרה בבוקר הסיכוי במידה והתרופה לא משפיעה שההתקף יהיה שוב באותו אופן ? או שיכול להתרחש גם במהלך היום ? האם יש דרך לצפות את ההתקף כדי למנוע נפילה ארצה?

שלום רב אין זה נכון לעשות אבחנה הצורה זט , יכול להתאים לאפילפסיה כללית אין חוקיות ברורה , ישנם מקרים בהם רקע בשינה, רק בהתעוררות אך אי אפשר להתסמך על כך. ישנם סוגי אפילפסיה בהן יש לעתים תחושה מקדימה( אפילפסיה מוקדית) . במקרים בהם מדובר בפרכוסים כלליים, לרוב אין התראה מוקדמת. גמור חתימה טובה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים