זרונטין והשפעתו על הפרעות קשב

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

25/03/2018 | 23:15 | מאת: אמא דןאגת

ביתי בת 6 אובחנה לפני כחודש עם Childhood absence epilepsy אחרי התייעצות הנוירולוגית עם מרפאת אפילפסיה בשניידר הומלץ על התחלת טיפול בזרונטין , מיום ראשון הגענו למינון הטיפולי ( העלנו במשך 3 שבועות) ברקע היא מאובחנת עם גסטרופרזיס FTT מוזנת בצינור הזנה וADHD טיפול ברטלין הופסק בעקבות התקף ניתוק האם יכול להיות שהזרנטין מגביר את הפרעות הקשב? יש תחושה שבשבוע האחרון ההיפר שלה מאוד מוגבר וקשב קצר מתמיד ביקורת ראשונה במרפאת אפילפסיה יש לנו רק בתחילת מאי

שלום רב ללא התייחסות לאבחנה הספציפית ובהנחה שהיא נכונה. 1.כל תרופה יכולה במיוחד בחודש הראשון לגרום לתופעות לוואי..כך שהייתי ממתין עוד שבועיים שלושה ועושה חשיבה אז 2.יש לוודא שאכן הניתוקים חלפו . 3.חשוב לטפל בהפרעת הקשב באותה מידה שחשוב לטפל באפילפסיה. בתנאי שברור כי "הפרעת הקשב" אינה נגרמת מניתוקים אפילפטיים או שלא מדובר בתופעת לוואי של תרופה או מצב אחר. רק לאחר שבטוחים כי מדובר בהפרעת קשב ראשונית , חשוב לטפל בה ( גם תרופתית אם מפריע ופוגע בתפקוד ) . בהצלחה וחג שמח ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים