אפלפסיה מסוג West Syndrome

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

25/03/2018 | 02:37 | מאת: עידן

שלום, איבחנו אצל הילדה שלי בת החמישה חודשים כי יש לה אפילפסיה מסוג West Syndrome. האם יש טיפול שיעלים את זה? למה אנחנו בתור הורים אמורים להערך\לצפות?

שלום רב תסמונת ווסט אינה מחלה אחת אלא תסמונת אפילפטית היכולה להופיע בשתי קבוצות גדולות. האחת- תינוקות שהתפתחות עד נקודת זמן זו בצורה טובה, אין להם רקע של הפרעה נוירולוגית /התפתחותית, הבירור הרפואי שמתבצע כולל MRI . קבוצה זו בעלת פרוגנוזה מצויינת הקבוצה השנייה- תינוקות עם רקע נוירולוגי לא תקין ( מסיבות שונות) או התפתחות לא תקינה שקדמה להופעת האפילפסיה . הפרוגנוזה כאן תלוייה בגורם הראשוני ולכן לא ניתן לומר באופן גורף. טיפולת הבחירה במרבית המקראים היא טיפול ב ACTH בהצלחה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים