אבחון מחלה אפילפסיה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

21/11/2017 | 13:43 | מאת: אתי

שלום רב מבקשת לדעת איזה בדיקות עודים כדי לקבוע שאדם חולה באפילפסיה. האם ניתן לגלות גם הבדיקת דם? האם אדם נכה שסבל כל חייו מנפילות עקב חוסר שיווי משקל יכול להיקרא חולה אפילפסיה? מה קורה אם אדם שאינו חולה אפילפסיה לוקח דפלפט עקב טעות באיבחון. מה הסיכונים לגופו ולבריאותו? תודה

שלום רב הדבר החשוב ביותר לאבחנה של אפילפסיה היא לשבת עם המטופל/ת, לשמוע ולאפיין את התופעה, לשאול אנשים שהיו עדים לאירועים . לאחר מכן ובהתאם לחשיבה להפנות לבדיקת EEG ואם צריך, MRI חוסר שיווי משקל הגורם לנפילות אינו אפילפסיה לגבי דפלפט - ישנן הרבה אנשים שלוקחים דפלפט ולא רק לאפילפסיה ברור שלוקחים שצריך .. אבל לא אמור להיגרם נזק בברכה ד"ר אלי הימן

22/11/2017 | 13:05 | מאת: אתי

אחותי לקחה במשך חודש ימים דפלפט ותוך חודש הכבד שלה קרס.. פיתחה צהבת . בביופסיה שעשו לה בבית החולים קבעו שהגורם הוא כדורים מסוג דפילפט. אחותי עשתה בדיקות דם חודש וחצי לפני לקיחת התרופות וערכי הכבד היו תקינים . האם יתכן והיא המקרה האחד ל... שקיבל את תופעות הלוואי?

מנהל פורום אפילפסיה בילדים