התקף ללא חום אבל בזמן מחלה בת שנה וארבע

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

12/02/2017 | 21:51 | מאת: לין

שלום, ביתי עברה שני התקפים בהפרש של חודשיים. בשני המקרים היא הייתה עם שילשולים והקאות אבל ללא חום. בפעם השניה זה היה באותן היום שבן עשינו eeg בגלל הפעם הראשונה...היא עברה ct בפעם הראשונה כי לא ראינו את זה קורה ורצו לשלול חס וחלילה דימום או גידול. באישפוז השני היא עשתה 24 שעות של eeg בשתי הבדיקות לא נראתה פעילות חשודה. אנחנו חיים בארה"ב, וכרגע הרופאים עדיין לא יכולים להגיד אם זה אפליפסיה עם או בלי סיבה, בגלל שלא היה חום. מה דעתך? תודה

שלום רב ההגדרה של אפילפסיה היא פרכוס שינו נגרם מגורם הידוע כמוריד סף לפרכוס ( כגון חום בילדים אם פרכוסי חום, דלקת קרום המוח, תופעת לוואי של תרופה, ירידה ברמת סוכר וכו...). בילד עם שלשולים והקאות המפרכס , תמיד צריך לחשוב על הפרעה במאזן המלחים , ובמיוחד רמה נמוכה של נתרן , גלוקוז , סידן , אני מניח כי דברים אלו נבדקו ונשללו . כך שבשלב זה לא ניתן לשלול אפילפסיה במיוחד בגלל הסיבה שאת מציינת שהיו שני אירועים פרכוסיים בהפרש של חודשיים שבנשיהם שלשלה והקיאה אך ללא חום. בהנחה שהילדה מתפתחת באופן תקין ואין סיפור משפחתי של אפילפסיה, הייתי אומר כי יש חשד ממשי אך לא הייתי מתחיל טיפול ועוקב בברכה ד"ר אלי הימן

13/02/2017 | 08:06 | מאת: לין

תודה על תשובתך.

מנהל פורום אפילפסיה בילדים