בעיה לא ברורה..

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

20/06/2013 | 21:38 | מאת: עידן

שלום רב דר', אני סטודנט לרפואה באיטליה בן 25, כבר חמישה ימים שאני סובל מרעש "סטטי" באוזן שמאל, שהחל לפני חמישה ימים כשפתאום התחיל צפצוף נורא חזק באוזן שמאל בשלוש שעות הראשונות היה גם חוסר שיווי משקל וזהו (בזמן שזה החל, ישבתי על כסא שצד שמאל שלי חשוף למזגן קר). כרגע בימים האלו אני עם רגישות לרעשים חדים שממש מערפלים את השמיעה (סכו"ם שנוגע אחד בשני, זכוכית שנוגעת במשהו וכדומה..), והרעש הסטטי הזה שמזכיר ממש את הסיטואציה כמו אחרי מסיבה או חשיפה לרעש חזק, כשהאוזן מרגישה סתומה ויש רעש סטטי (שבדרך כלל עובר תוך שעה) ולכן השמיעה שלי מרגישה פגועה. כאב אין, אולי קצת מדי פעם אבל לא רציני, סחרחורת אין וכשאני בולע יש רעשים שאני מזהה מימים של אחרי צלילה של "נוזל" באוזן כאילו היא סתומה או משהו. הלכתי למומחה אף אוזן גרון (ואחריו לעוד 2 רופאים). עשו לי מספר בדיקות. ובגדול אין להם מושג. הם שוקלים לעשות גם בדיקה לעצב השמיעה ולטענתם אולי הייתה איזשהי טראומה בעבר או בהווה שפתאום התחילה. קצת רקע עליי. מעולם לא היו לי בעיות אוזניים (רק לחצים חזקים כשאני טס), אני צולל המון (ולא צללתי כבר חצי שנה), סבלתי המון מסינוסיטיס כשהייתי ילד, ויומיים לפני שהאירוע התחיל הייתי בהופעה ועמדתי קרוב לבמה. צירפתי קישור לבדיקת השמיעה שעשינו ובה ירידה בתדרים מסויימים באוזן שמאל. אני נורא מודאג, במיוחד לאור העובדה שאני לא מקבל פה תשובות. לטענתם, בבדיקה ויזואלית, אין לכלוך או פגיעה באוזן שנראית לעין. בדיקה: http://postimg.org/image/4eg2jk5qz/

עידן שלום, מה שיש לך זה sudden sensory neural hearing loss. יש לך ירידה סנסורי נורמלית בינונית עד חמורה בתדרים הגבוהים באוזן שמאל. האטיולוגיה של המחלה הזו יכולה להיות מגוונת אך לרוב זה אדיופטי( השערות אוטו אימוניות ווסקולריות ועוד) אתה חייב להתחיל בטיפול סטרואידלי פומבי למשך שבוע ואז הורדת מינון הדרגתית. מעקב ערכי לחץ דם וסוכר בצום. בהצלחה

21/06/2013 | 00:37 | מאת: עידן

המון תודה על תגובה מהירה? ראית את הבדיקה שצירפתי בקישור..? את בטוחה שזה מה שכנראה יש לי? ממה זה נובע? זה נזק תמידי? המון תודה!

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים