שעווה באוזניים

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

26/09/2012 | 22:14 | מאת: מושיקו

שלום וברכה, אני כבן 39 ובד"כ בריא. אני סובל במשך הרבה שנים מהצטברות של צרום בשתי אזניים (שעווה). וזקוק להתערבות רופא שיוציא לי את הצרום. בד"כ אני מבצע את התהליך אחת לחתי שנה. קרה לי למשל שהזנחתי את הטיפול למשך יותר מחצי שנה והאוזניים פשוט נסתמו וגם הרופא אמר לי שיש לי המון שעווה. רציתי לשאול מדוע זה קורה? מה המשמעות של ייצור מוגבר ומדוע האוזניים שלי לא מסוגלות לנקז לבד? (אגב עברתי בגיל 4 ניתוח פוליפים - האם רלוונטי?) ובנוסף רציתי לשאול האם יש דרך לטפל בנושא ללא התערבות רפואית כלומר מניעה? המון תודה ושנה טובה ומבורכת

שלום רב וחג שמח, לשאלתך בקשר לייצור מוגבר של שעווה (כפי שנקראת בשפה הרפואית צרומן). צרומן נוצר על מנת להגן על תעלת השמע. הצרומן עצמו מתפנה מהתעלה באופן עצמוני על ידי תנועה של תאים עם שערות בתוך התעלה (בקצב של 0.07 ממ ליום). אם לא נגע הצרומן הוא יצא לבד. גורמים אשר מעקבים את היציאה של הצרומן : ניקוי אוזניים, אטמים גיל מבוגר וככל הנראה לגברים באופן כללי יש יותר צרומן. הדבר הטוב ביותר הוא לפנות לרופא א.א.ג. פעם בחצי שנה או שנה לצורך ניקוי. בברכה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים