לאחר התקררות שתי שאלות לא נייד

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

27/03/2016 | 15:27 | מאת: דן

שלום רב אני קרוב לשבעים לא נייד אחרי תאונה בגב -לכן מבקש מאד תשובה כמה שאפשר ללא בדיקה כי לא יכול לרדת לרופא .כנראה נדבקתי ממשהו שבא לבקר למרות שלא הראה סימני מחלה. בהתחלה כאב גרון קליל תוך יומיים החמרה : שורף בגרון ובחיך העליון ,קשה לבלוע , צרוד, אח"כ נזלת ועוד בהמשך הימים ליחה . קם בבוקר 3 ימים מזיע. בוקר אחד היה כאב אוזן ימין שהחריף מאד . קמתי בצהרים שתיתי משהו חם וראה זה פלא הכאב החד נעלם??.. לא היה חום, לא כאבי שרירים ,אין ירידה בשמיעה . שקינחתי פעם את האף שמעתי רעש מוזר ומפחיד מאוזן ימין .ולמחרת שוב אולי , בנשיפה טיפה חזקה באותה אוזן .זה כמו נשיפה באוזן. זוכר שקרה לי כזה רעש בקינוח האף בפעם ---האחרונה שהייתי מקורר לפני --- שלושים שנה .... כיום 18 ימים אחרי . נשאר קצת חיקחוק של הבוקר להוצעת ליחה . ואוזן ימין ,לפעמים רחוקות עם תחושת עמימות שלא מפריע , אבל שמשמיעה קליקים בזמן בליעה ואחרי הוצעת ליחה . כאילו משהו נסגר ונפתח שם . ביומיים האחרונים בערב ( שפחות ליחה ) כבר לא כל בליעת רוק משמיעה קליק קלק . 1) האם התופעה הזו מוכרת לאחר התקררות ?? האם זה יעבור מתישהו??. מתי??.?? או רק טיפול יעזור לזה ? מה הטיפול??(באופן כללי) האם שכיבה על בקבוק חם או משהו אחר שאוכל "לרפא" בעצמי . 2) קינוח האף שגרם לרעש חזק באוזן הזיק..?..? לאוזן ??. והאם תופעה כזו מוכרת בזמן התקררות??. מה ההסבר לרעש הפיצוצי הזה..????? ותודה מראש על כל התשובות -כי שוב ----- אינני נייד ואיני יכול ללכת לרופא .

שלום רב, לפי דבריך נשמע שיש לך צינון קשה ובספק דלקת באוזן התיכונה. יש מקום ללכת להיבדק על ידי רופא/ת א.א.ג. כאשר תוכל לנוע ללא בעיה. אין דחיפות בבדיקה אך יש להיבדק ולראות שאין נזק כלשהו לאוזן התיכונה. בברכה ד"ר שרון

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים