סתימת קרע

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

03/09/2014 | 09:30 | מאת: דן פ.

שלום! יש לי קרע קטנה בעור התוף. השאלה הי האם ניתוח לסתימת הקרע יכול לפגוע בעצב? ואיך בכלל עושים את הניתוח הזה? רציתי להוסיף שקרע קיים כבר שנתיים עקב פיצוץ מטען חבלה. בתודה על התשובה.

שלום רב, ובכן קרע בעור התוף או כפי שנהוג לקרוא לזה - נקב יכול להוריד את השמיעה ולגרום לזיהומים חוזרים של האוזן התיכונה (כתוצאה מחדירה של מים). הניתוח לסגירה של עור התוף כעקרון איננו יכול לפגוע בעצב השמיעה משום שהוא ממוקם הרחק מהאיזור המנותח. הניתוח נעשה במספר גישות : בין אם זה דרך תעלת השמע או דרך חתך אחורי (מאחורי האפרכסת). בסופו של דבר מרימים מתלה של עור תוף ושמים שם את השתל (פאציה טמפורלית = כיסוי של שריר שנלקח מהקרקפת) ואז שמים את המתלה במקומו. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים