תוצאות סיטי סינוסים ואוזניים

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

02/09/2019 | 09:17 | מאת: מישהי

דר' נכבדה שלום, אודה לך מקרב לב על תשובתך לגבי סיטי אוזניים וסינוסים והאם זה מצריך טיפול דחוף. האם לדעתך איירפופר יכול לעזור במצב כזה, האם איירפופר לא יכול לנקב את עור התוף? מחברת צומת מדיקל שדיברתי איתו אמר שהטיפול חייב בשתי האוזניים גם באוזן שאין בה נוזלים. להלן התוצאות: להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: מערות פנים סיבת הפניה: סינוסיטיס? נוירינומה אקוסטית? ממצאים: מערות המצח מאווררות היטב. מערה ספנואידלית מאווררת היטב. תאי האטמואידים הקדמיים והאחוריים מאווררים היטב. קיימת סטייה של מחיצת האף לימין. מימין. OMC- עיבוי רירית פוליפואידי מקסילרי ימני עם חסימת ה קונכיות האף מעובות והודגמה היצרות אפית יותר מימין. מבנים גרמיים של עצמות הפנים תקינים. סיכום: סינוסיטיס מקסילרית ימנית. היצרות אפית. סטייה של מחיצת האף לימין. ------------------------------------------------------------------------------------- להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: עצמות טמפורליות הסריקה בוצעה במנח אקסיאלי עם שחזור קורונלי וסגיטלי. סיבת הפניה: סינוסיטיס? נוירינומה אקוסטית? מימין: שמורים. SCUTUM - 1. מרכיבי האוזן החיצונית כולל תעלת השמע החיצונית וה שמורים. ADITUMAD ANTRUM - 2. מרכיבי האוזן התיכונה כולל עצמות השמע ו 3. מרכיבי האוזן הפנימית כולל תעלת השמע הפנימית שמורים. משמאל: מלאות בתאי המסטואיד. עיבוי רטרקטילי של התופית משמאל. מלאות נרחבת בחלל האוזן השמאלית התיכונה. אין לזהות הרס גרמי. סיכום: ללא פתולוגיה מימין. שינוים דלקתיים משמאל. ללא הרס עצם.

שלום רב איני נותנת לעולם פענוח של סי טי ללא צפייה בתמונות עצמם. בברכה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים