טיפול בפיגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

27/12/2014 | 09:26 | מאת: לי

יש לי פיגמנטציה בשפם לחי ומצח בגלל שמש וגלולות. אני בגיל 35. קבעתי סידרת טיפולים אצל קוסמטיקאית )טיפול במשחות כימיות) ובטיפול השני ממש שרף מאוד והעור אדום עם סימני כוויה. עכשיו לאחר יומיים עם וזלין בפנים. אני מפחדת מנזק ושזה יחמיר פיגמנטציה. לא יודעת האם כדאי להפסיק את הטיפולים או להפחית רמתם. אודה לעצה. הקוסמטיקאית אמרה שהעור בטראומה ושבפעם הבאה תוריד הילוך.

הרושם ממכתבך שמדובר במלזמה. מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. הטפול אינו אמור להיות מלווה בדלקת עורית. טפול כלשהו המלווה בדלקת (אודם עם סימני כויה) עלול לגרום לפיגמנטציה לאחר דלקת (POST INFLAMMATOR HYPERPIGMENTATION) ורצוי להימנע ממנו.

03/01/2015 | 17:41 | מאת: לי

אם טיפול פילינג קל שהשאיר אחריו סימנים אדומים יכול להזיק ולעורר פיגמנטציה, אז אחרי כמה זמן רואים את הכתמים?

28/12/2014 | 18:23 | מאת: לי

היום אחרי שלושה ימים העור חזר לעצמו פחות או יותר והקוסמטיקאית מנסה לשכנע שכדאי להמשיך טיפול ושתוריד ברמה של ההדרוקונין לאחר עשתה 70%בטיפול האחרון שגרם לאדמומיות הרבה ולתחושת הצריבה, והיא טוענת שעשתה לי פילינג קל. אבל אני בחרדה מכל הכתבות והפורומים בגוגל. מצב הפיגמנטציה ההתחלתי לא היה חזק בכלל ואני לא רוצה להחמיר את המצב יותר.

טפול במלזמה יכול להיות עם הידרוקינון (או קליגמן) לבד ולעתים במלזמות עמידות מוסיפים פילינג שטחי. הפילינג הינו רק בתוספת להידרוקינון. פיגמנטציה פוסט אינפלמטורית (לאחר דלקת) יכולה להופיע כבר אחרי שבועיים או מעט מאוחר יותר. אם את חוששת מתגובה דלקתית חזקה ומפיגמנטציה לאחר דלקת את יכולה לטפל במלזמה רק בהידרוקינון (או קליגמן) זאת בתוספת להגנה קפדנית משמש והפסקת טפולים הורמונלים (אם את נוטלת).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור