כתמים בעור

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

30/06/2014 | 13:37 | מאת: לימור

בשנה האחרונה שמתי לב כי עור פניי שהיה בהיר ויפה התכהה יש לי כתמים רבים בעור והרבה נמשים ובמצח אף כתמי הריון אני בת 41 ומאוד מע6ניינת להלבין את העור בחזרה ולהסיר את הכתמים מה עושים?

כתמי שמש (SOLAR LENTIGINES) הינם כתמים המופיעים בעקבות חשיפה מתמשכת לשמש. הטפול הינו הקפאה בחנקן נוזלי טפול ב- IPL (קרן אור מרוכזת)) או בלייזר. הרושם שמדובר גם בכתמי שמש וגם בכתמי הריון (מלזמה). כדאי שלאבחון תיבדקי אצל רופא עור. מלזמה הינם כתמים חומים המופעים בפנים בנשים לאחר הריון או גלולות ומוחמרים בחשיפה לשמש . הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה,דוגמת קליגמן, הגנה משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. אם הטפול בחומרי הבהרה דוגמת קליגמן נכשל ניתן להוסיף פילינג שטחי הגורם למנינימום דלקת.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור