הורמונים וגלולות

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

11/06/2012 | 00:05 | מאת: סיוון

שלום, יש לי 2 שאלות- 1. האם טבעת וגינלית "נובהרינג" אמורה להיות יעילה מגלולות (דיאנה לצורך העניין) בכל הקשור לפיגמנטציה, ואם עברתי מגלולות לטבעת לפני כחודש וחצי- תוך כמה זמן אני אמורה לראות שיפור בכתמים (בהנחה שאני נשמרת מהשמש)? 2. קראתי שגם פלורסנטים ותאורת מסך מחשב מכילים קרני UV, האם זה נכון? האם חשיפה ממושכת לתאורה ביתית ותאורת מחשב יכולה להחמיר מלמזה? תודה רבה

1) טבעת וגינלית "נובהרינג" משחררת הורמונים, בדיוק כמו גלולות. גלולות למניעת הריון עלולות לגרום למלזמה (פיגמנטציה חומה בפנים). אם הפסקת גלולות כדי להימנע מהורמונים העלולים לגרום למלזמה (יתכן מאוד שזה היה הגורם אצלך) היית צריכה לעבור לאחת הדרכים למניעת הריון שאינה כרוכה בקבלת הורמונים ואין הדבר משנה אם מדובר בנטילה דרך הפה או בספיגה דרך העור והריריות. 2) פלואורוסנטים ותאורת מסך מחשב מכילים קרינה אולטרהסגולית בכמות זניחה. קודם כל, דרך זכוכית המנורות או המחשב מועברת רק הקרינה האולטרהסגולית הארוכה יותר (UVA) ובנוסף , כפי שצינתי מדובר בכמויות זניחות.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור