קליגמן

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

29/04/2014 | 20:22 | מאת: טלי

שלום, השתמשתי(בת 37) בקליגמן עם 10% הידוקווינון, 0.05 טרטינון, 5% קוגיק אסיד, הידרוקרטיזון 1%, אסקורביק אסיד 3%, מטביסוליפט 1% במשך חצי שנה לכתם פיגמנטציה ( מלזמה) על הלחי. היה נדמה לי שיש שיפור ואז הרגשתי שלא ושאולי יש לי נימים יותר מורגשים ( יש לי עור בהיר מאוד- כמעט שקוף). החלטתי בעקבות מה שקראתי שכדאי לעשות הפסקה בשימוש ממושך(לפני כן לקחתי קליגמן עם 6% הידרוקווינון) במשך כמעט שנה. כרגע אני כבר חודש וחצי לא מורחת כלום על הפנים. היום חזרתי לרופא והוא טוען שיש להמשיך את השימוש במשחה כי הכתם לא ייעלם מעצמו, ונתן לי מרשם ללא הידרוקורטיזון: הידרוקווינון 10%, טרטטין 0ץ05%, ויט סי 3% וסודיום מטביסליפט 1%. שאלותיי: 1. האם כדאי להמשיך בהפסקה ולא לחזור למרוח קליגמן ? ( אין החמרה בפיגמנטציה, אך גם אין שיפור) 2. האם זה בסדר לא להוסיף קורטיזון למשחה? 3. אילו חומרים בתרכובת הם החיוניים להבהרת הכתם? לאיזה חומר יש תופעת לוואי שעלול להגביר פיגמנטציה או לגרום לנימים/ שיעור? 4. האם יש קרם הגנה מומלץ שיכול להגן מפני השמש בעת השימוש במשחה בחודשי הקיץ? אני יודעת שזה חשוב ביותר! או שאולי עדיף לחכות שוב לחורף.... סליחה מראש על השאלות הרבות ותודה!

החלק החשוב להבהרה הינו ההידרוקינון. רכוז חומצה רתינואית של 0.05 והידרוקינון 10% עלולים להיות איריטנטים , בעיקר אם מורידים את ההידרוקורטיזון שנועד להוריד תגובה דלקתית אפשרית. מריחת הידרוקורטיזון לתקופה ארוכה בפנים עלול להיות כרוכה בתופעות לואי מסוימות (עור דק, יצירת נימים, הצמחת שיער מקומית וכו)למרות שזהו קורטיזון חלש מאוד. גם שמוש ממושך בהידרוקינון ברכוז גבוה עלול להיות כרוך בתופעות לואי (גרימת אוקרונוזיס , שהינה סוג פיגמנטציה העלולה להופיע בשמוש ממושך בהידרוקינון ברכוז גבוה). תמרחי בקיץ קרם הגנה עם מקדם הגנה גבוה (לפחות 40 או 50) כל מספר שעות.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור