פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

06/04/2014 | 09:06 | מאת: יהודית

שלום רב, אני סובלת מכתם פיגמנטציה בפנים ( מלזמה). לסרוגין כבר שנה אני משתמשת בקליגמן 10%. אני לא רואה הטבה. מרוב ייאוש הפסקתי למרוח בכלל את המשחה לפני שבועיים. 1. מה אפשר לעשות אם הפיגמנטציה לא משתפרת אחרי תקופה כה ארוכה? יש עוד פתרונות? מתי בדר"כ יודעים שקליגמן אכן יעיל? 2. האם זה נכון "להרים ידיים" ולהפסיק להשתמש בכלל?יש סיכוי שזה יעבור בלי משחות וטיפולים למינהם? 3. כיצד לנהוג עכשיו שהקיץ בפתח? תודה רבה מראש וסליחה על כל השאלות.

מה הכונה לקליגמן 10% ? איזה רכוז של חומצה רתינואית. האם היה בפנים גם הידרוקורטיזון? התערובת של קליגמן מכילה את שלושת המרכיבים (ההידרוקורטיזון נועד להורדת דלקת , בעיקר בשל החומצה הרתינואית). בדרך כלל לתערובת של קליגמן יש תוצאות במלזמה, אם הטפול נעשה כראוי. הגנה קפדנית משמש (לפחות פעמיים ביום) והפסקת גורמים מחמירים דוגמת גלולות. אם הכל נעשה כראוי ואין תגובה ניתן להוסיף טפול באלור. תוספת שלו עשויה להביא לשפור מאחר והוא פועל במנגנון אחר.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור