כוויות בגלל שמן בפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

05/02/2014 | 13:24 | מאת: חנין

שלום לך ד"ר רציתי לשאול מה הטיפול המתאים לכווית בפנים בגלל שמן רותח ( ליד העין) הכוויות לא בכל הפנים אלה כמה נקודות שכמעט השתפרו לעומת אחת שנשארה כצלקת וגם יש לי כתי שמש מעל השפה העליונה מה הטיפול הכי מתאים אני בת 34

שלום חנין הטפול הינו כמו בכויות רגילות. מניעת זהום חידקי עלידי טפול אנטיביוטי והקטנת סכוןלפיגמנטציה משנית על ידי המנעות והגנה משמש. אם מתפתחת פיגמנטציה כדאי לפנות לרופא עור לגבי הטפול בפיגמנטציה כבר בשלב מוקדם. לגבי הכתמים מעל השפה צריך לראות אם מדובר במלזמה או ב"כתמי שמש". הטפול בהם שונה.

הטפול בכל סוג פיגמנטציה שונה. במלזמה (כתמים חומים המופעים בפנים בנשים לאחר הריון או גלולות ומוחמרים בחשיפה לשמש) הטפול הראשוני הינו תכשירי הבהרה (דוגמת קליגמן), הגנה משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. בכתמי שמש (SOLAR LENTIGINES) הטפול הינו הקפאה בחנקן נוזלי (עלולה לגרום להיפופגימנטציה) או בקרן אור מרוכזת (IPL) או בלייזר.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור