תרכובת גליקמן

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

28/01/2014 | 12:03 | מאת: אילנית חסון

מה משך זמן הטיפול בתרכובת? אני כבר משתמשת שבוע..העור התקלף ובזמן שאני מורחת את המשחה מאוד שורף יש לציין שהתרכובת מכילה גםהידרוקורטיזון 1% ובנוסף גם מורחת ויטה מרפאן . השאלה כמה זמן צריך העור להתקלף וכמה זמן צריך להמשיך למרוח את התרכובת ובסוף התהליך כיצד לשמר שלא יופיעו שוב הכתמים. תודה

אם העור שורף ומתקלף יש לך תגובה דלקתית. אולי אלרגיה לתכשיר. אפשרות אחרת הינה שרכוז החומצה הרתינואית בתכשיר שאת משתמשת גבוה מדי וגורם לגירוי עור (אולי גם שמת כמות גדולה מדי של חומר). תגובה דלקתית אינה טובה שכן היא עלולה לגרום לפיגמנטציה (פוסט אינפלמטורית). בקצור, כדאי שתפסיקי השמוש בתכשיר ותתיעצי עם רופא העור שלך.

השם הנכון הינו: קליגמן. היא מכילה הידרוקינון, חומצה רתינואית וקורטיזון חלש.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור