betacarten g cream על הפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

13/01/2014 | 11:58 | מאת: אהוד

שלום ד"ר, אני בן 20, אתמול הייתי אצל הרופאה שלי עקב בעיית כתם אדום שהופיעה לי בצד הלחי. היא הביאה לי את המשחה betacarten g cream למריחה על הכתם פעמיים ביום למשך עשרה ימים. בלילה מרחתי את המשחה לאחר המקלחת על הכתם עצמו וקצת מסביב והלכתי לישון. בבוקר כשהתעוררתי, הכתם עצמו נשאר אולם האיזור שמסביבו התבהר, צבע העור שלי הוא ורדרד כזה וזאת בעיה שמציקה לי שנים. אמנם הרופאה לא נתנה לי טיפול לבעיה זו אך עקב המשחה העור הפסיק להיות ורדרד וחזר לגון הרגיל שלי, לבן. אני שוקל למרוח את המשחה על כל הפנים על מנת להעלים את האדמומיות מהפנים. מה אתה חושב? האם יכולים להגרם סיכונים אם אמרח את המשחה באופן חד פעמי על כל הפנים? יש לציין שכבר 12 שעות מרגע המשחה והאיזור נראה די מוזר, גוון לבן מסביב לכתם עצמו בגלל שהעור התבהר ושאר הפנים נשארו בצבע ורדרד. תודה רבה!

מריחת betacarten g cream על הפנים למשך שבוע או 10 ימים לא יגרום נזק. הוא יכול לגרום לכווץ כלי דם ולכן יכול לגרום להתבהרות אך בתום הטפול כלי הדם יתרחבו שוב. טפול ממושך בו יכול לגרום לבעיות שונות: עור דק ואטרופי, פסי מתיחה, צמיחת שיער וגם בדיוק פעולה הפוכה, רבוי נימי דם. הפסקה לאחר טפול ממושך יכולה לגרום להתפרצות תפרחת דלקתית לאחר ההפסקה.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור