UVA 28

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

28/05/2012 | 15:57 | מאת: אושי

ד"ר שלום, קניתי קרם הגנה של צטאפיל עם UVA28, מה המשמעות של UVA זה? ולמה בשום מוצר אחר אין מספר ל UVA? חשוב לי להגיד שיש לי עור בהיר(נוטה לגינג'ית). תודה, אושי

הקרינה האולטרה סגולית המצויה בקרינת השמש גורמת למרבית הנזקים בעור הנגרמים מקרינת שמש. הקרניים האולטרה סגוליות הקצרות יותר, UVB , באורך 290-320 ננומטר, הן הגורמות לכויות שמש חריפות. קרניים אלו אחראיות גם לנזקים הכרוניים בעור כקמטים וכתמים אולם התברר שגם הקרניים הארוכות יותר (UVA) שותפות בגרימת נזקים אלו בעור. קרם מגן לשמש (מסנן קרינה) הינו קרם החוסם קרניים אולטרה סגוליות. ככל שמספר מקדם ההגנה ( SPF-Sun Protecting Factor ) של קרם המגן גבוה יותר, דרגת ההגנה גבוהה יותר. מקדם הגנה 15 מקטין הקרינה המגיעה לעור פי 15. בדרך כלל במרבית קרמי ההגנה בודקים ההגנה רק לקרינת UVB אולם בהחלט הגיוני ורצוי לבצע הגנה טובה גם בטוח קרינת ה- UVA.מציאות מקדם הגנה UVA28 בקרם ההגנה של CETAPHIL אומרת שלקרם זה הגנה טובה גם בטוח ה- UVA ובכלל שהוא קרם הגנה מצוין.

30/05/2012 | 17:03 | מאת: אושי

תודה ד"ר אז זה אומר שה UVA 28 מקדם פי 28? ועוד שאלה, שמשתמשים בקרם הזה לפני המייקאפ האם המקדם של המייק אפ שהוא נמוך יותר SFF15 מבטל את הגגנה של ה SPF50? ( זה מה שאמרה לי דיילת בסופר, האם זה נכון? או שהיא ניסתה רק לקדם את המוצר שלה מן הססתם? תודה

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור