כתם כלשהו

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

12/10/2013 | 21:26 | מאת: מאור

שלום רב ד"ר, חבל שאי אפשר לצרף פה תמונות, התמונה כאן: http://s914.photobucket.com/user/liorkl/media/99_zps041203d6.jpg.html אני בן 29, בריא, לוקח אטורבסטטין להורדת כולסטרול גבוה מסיבה משפחתית, רזה. לפני חודש בערך הופיע פתאום כתם, כמו פס חום בהיר על הלחי הימנית. אני לא נחשף כמעט לשמש ומקפיד לא לצאת בשעות החמות. לא משתזף וכו'. מה זה יכול להיות, האם צפוי לעבור מעצמו ואיך ניתן לטפל?

שלום מאור צר לי, אך ברפואת עור קשה להגיע לאבחנה מדויקת מתמונות. כתם שהינו בצורת פס יכול להיות פיגמנצטציה פוסט אינפלמטורית (לאחר דלקת) ממגע עם חומר איריטנטי כלשהו. במקרים אלו לעתים יש קודם כתם אדום (דלקת ממגע עם גורם כלשהו) ורק אחר כך מתפתחת הפיגמנטציה. עליך להיבדק אצל רופא עור לאבחנה מדויקת ואז ניתן יהיה להמליץ גם על גישה טפולית.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור