פיגמנטציה לאחר הלידה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

22/05/2012 | 08:32 | מאת: מרינה

שלום, אני לאחר הלידה (10 חודשים) פס כהה בבטן נעלם לאחר 4 חודשים, אך נשארו לי כתמים כהים בבית השחי ולמטה (בין הרגליים)...בגלל זה אני גם לא יכולה להמשיך לעשות הסרת שער באזורים אלו. איך אפשר להבהיר את המקומות, האם צריך לפנות לרופא עור או יש קרמים שיעזרו. וגם הופיעו לי על פנים כמה נקודות חומות בקוטר 2 ממ, האם זה יכול להיות קשור להתקן תוך רחמי - מרנה? תודה

שלום מרינה פיגמנטציה באזורי קפלים, בתי שחי ואזורי מפשעות די קשה לטפול . כדאי להבדק אצל רופא עור ולברר האם היה תהליך דלקתי באזורים אלו שהקדים את הפיגמנטציה (שפשפת, פטריה וכו'). אם היה תהליך דלקתי שחלף הפיגמנטציה תשתפר בהדרגה אף ללא טפול. אם עדיין יש תהליך דלקתי כדאי לטפל בו. יעילות משחות הבהרה באזורים אל די נמוכה והסיכון לגירוי העור גבוה יחסית. לגבי הכתמים החומים הקטנים בפנים, בקוטר 2 ממ. את צריכה להבדק אצל רופא עור כדי לאבחן מה הבעיה. בדרך כלל הכתמים במלזמה, פיגמנטציה הקשורה להריון או לגלולות או תכשירים הורמונליים אחרים דוגמת התקן תוך רחמי המשחרר הורמונים, הינם הרבה יותר גדולים. לאור זאת סביר שלהתקן שלך אין קשר לכתמים.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור