אלור

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

29/08/2013 | 11:08 | מאת: גלית

שלום יש לי כתם באזור הלחי שגורם לי לרגשי נחיתות ומפריע לי מאוד. הוא קיים כבר כ-6 שנים ונגרם כתוצאה מיובש של העור. ניסיתי את כל התכשירים האפשריים: חומצות אלפא ובטא, הידרוקינון,רטאויט,לוקאסיד (אזומד 4 %). הבנתי שיש קרם שפועל לפרוק המלנין בשם אלור. איך ניתן להשיגו והאם אפשר בזמן הריון ? אני בשבוע 22 , אין לי כתמים הורמונליים ואני לא נחשפת לשמש. תודה

את צריכה להיבדק אצל רופא עור לאבחון הכתם. השאלה הינה מהי פיגמנטציה זו? האם המדובר במלזמה, בפיגמנטציה שלאחר דלקת (POST INFLAMMATORY) מאחד מהטפולים שעברת (דוגמת חומצות אלפההידרוקסיות וכו') או בכתמי שמש ? וכמובן צריך לשלול שמדובר בכתם שהינו גידול. הטפול בכל סוג בעיה שונה. לגבי שמוש באלור בהריו.אין מידע על כך שהחומרים הפעילים הינם טרטוגנים (עלולים לחולל מומים בעוברים) אולם לא נעשתה בדיקה מקיפה המאשרת את בטיחותו בעת הריון (ניתן להניח שבעתיד כשיאסף המידע המתאים הוא ימצא מתאים לשמוש בהריון).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור