היפר פגמנטציה לאחר מחלת ליכן פלנוס

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

14/08/2013 | 23:44 | מאת: רעות

שלום, אני בת 25 ולפני כשמונה חודשים חליתי במחלת עור שנקראת ליכן פלנוס וטופלתי בעשרות משחות וכדורים שלא עזרו לבסוף עברתי טיפולי פוטותרפיה שעזרו אל נותרו לי כתמים כהים וגדולים על כל חלקי הגוף. יש לי מספר שאלות בקשר לנושא המעיק והמדכא הזה: האם יש דרך שתעזור לי להיפטר מהכתמים ולחזור לחיות כמו פעם? האם הסרת שיער בלייזר במקומות הללו תעזור/ תחמיר את מצב הכתמים? אני אשמח לכל טיפ ועצה שתוכל לעודד אותי מעט מהמצב בו אני נמצאת! תודה!!

פיגמנטציה באזורי נגעים של ליכן פלנוס הינה דבר שכיח. הטפול הינו הגנה קפדנית משמש וכן תכשירי ההבהרה המקובלים (קליגמן ודומיו). אם אין כבר נגעים פעילים של ליכן טפול בלייזר עלול לגרום לתופעות לואי הדומות לאלו שיש בטפול אצל אנשים ללא ליכן (פיגמנטציה באזורי דלקת בעיקר בכהי עור). טפולי לייזר ו- IPL מתבססים בדרך כלל על טפול בשערות כהות על רקע עור בהיר ויתכן ויהיה קושי טפולי אם המדובר באזורי פיגמנטציה.

17/08/2013 | 22:11 | מאת: רעות

תודה רבה על התשובה, אך אני רוצה לוודא שהבנתי נכון- אם אין לי נגעים פעילים זה אומר שאני במצב (מבחינת הסרת שיער בלייזר) כמו כל אדם רגיל? או שעל אף שהנגעים לא פעילים הלייזר יכול לקבע את הכתם או להזיק יותר לעור? תודה מראש!

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור