סבוריאזיס

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

19/07/2013 | 21:31 | מאת: עמית

אני לוקח פעמיים בשבוע 20 מיליגרם קיורטן לסבוריאזיס קבוע. אני כבר 4 חודשים בטיפול. לאחר מקלחת אני שוטף את הפנים במים ושם קרם לחות spf30 . האם זה בסדר ככה? אני שם פעם ביום קרם לחות,לא מרגיש יובש ,כנראה שהעור יתרגל.

למה הכונה שלך במילה סבוריאזיס?. יש סבוריאה (SEBORRHEA) שזוהי שומניות של העור - הפרשת יתר של סבום (חלב) ללא דלקת עורית ויש דלקת סבוריאת (SEBORREIC DERMATITIS) המכונה לעתים על ידי הקוסמטיקאיות סיבוריאה והכונה הינה לאודם עם קשקשת. בכל מקרה, אם אתה נוטל קורטן אתה צריך הגנה משמש וקרם הגנה עם SPF 30 הינו טוב (רצוי פעמיים ביום, בוקר וצהריים). אם המדובר בדלקת סבוראית רצוי לשים קרם לחות עדין המתאים לעור רגיש (דוגמת סבו עור או סבו קלם) ולהימנע מגירוי העור.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור