אדמומיות בצואר מסביב לגבות-נשירת הגבות

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

10/07/2013 | 14:35 | מאת: מישהי

שלום רב,לפני 4 חודשים הופיעו כתמים אדומים וגירוי רב באזור הצואר ואודם מסביב לגבות,אני חשבתי שזה משום שהשתמשתי בבוסם ומייד הפסקתי את השימוש - קניתי ג'ייל טיורנטול וזה מייד הרגיע והעלים תחושה זו.לאחר זמןמה, שוב הופיעו אותם סימטומים ושוב שייכתי זאת שאולי תכשירים מסוימים גרמו לכך.אבל שבוע שעבר הבחנתי שמיום ליום הגבות נושרות ונכנסתי ללחץ מטורף.הייתי אתמול אצל רופא עור וללא ברור מעמיק קיבלתי מרשם לאלידל קרם.אני ממש בלחץ ולא אשתמש בקרם עד לברור מעמיק עם מומחה.עד לקביעת פגישה האם יש מושג מה קורה ומה לעשות.תודה מקרב לב.

האודם בצואר ובגבות מעלה רושם של תופעה דלקתית (אולי אלרגיה למגע). ברור שיש לבצע אבחון אצל רופא עור (ולעתים קרובות בדיקה קלינית הינה מספיקה). לעתים יש צורך במבחנים נוספים כדי לבדוק מה הגורם . נשירת שיער בגבות יכולה להיגרם מסיבות שונות ובבדרך כלל אינה מלווה באודם במקום כך שיתכן שהינה מסיבה שונה. במרבית המקרים זוהי תופעה חולפת. את צריכה בדיקה אצל רופא עור שאת סומכת עליו.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור