פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

21/03/2013 | 11:09 | מאת: אוסנת

ד"ר שלום רב, איך ניתן לדעת אם כתמים חומים רחבים בפנים הם כתמי שמש רגילים או מלזמה - צבע העור שלי הוא מוקה בהיר והכתמים בצידי הלחי הנרחבים הם בצבע חום בהיר צהבהב דרגה 1 יותר מצבע העור שלי. אני בת 34, מעולם לא נכנסתי להריון ושנים רבות לא נגעתי בגלולות או כל תרופה הורמונאלית אחרת. לכן, מה לדעתך יותר הגיוני שהכתמים הן שמש או מלזמה? (אגב, לפני שנה ולפני שנתיים במשך שבוע שלם צליתי את עצמי בשיזופים מטורפים בשמש האילתית יום יום, אך ייתכן שמפעמיים יישארו לי כתמים?)

כתמי שמש (SOLAR LENTIGINES) מופיעים בעיקר בבהירי עור לאחר שנים רבות של חשיפה לשמש. לאור הגיל וגון העור שלך סביר יותר שמדובר במלזמה.

שלום דורון לא ברור לי מהי בדיוק הפריחה שלך בגוף או באזור הגבות (ויתכן מאוד שלא מדובר באותה בעיה). פטרית שמש (TINEA VERSICOLOR) הינה בעיה קלה לטפול ואם זו הבעיה בגוף אינני מבין מדוע לא נמצא טפול מתאים. כדאי שתתיעץ שוב עם רופא עור. אולי לא מדובר בפטרית שמש. פטרית שמש מפריעה ליצירת פיגמנט בעור ולכן בעת שיזוף נשארים האזורים הנגועים בפטריה בהירים. אף בעקבות טיפול מוצלח ישארו האזורים בהם היתה הפטריה בהירים יותר אך בדרך כלל תוך מספר חודשים הצבע חוזר ובעקבות טפול (כולל טפול מונע לפני הקיץ) הבעיה צריכה להיפתר. לכן הן לגבי התפרחת בגוף והן לגבי הבעיה באזור הגבות אני ממליץ שתיבדק שוב אצל רופא עור.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור