יבלת

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

11/03/2013 | 14:28 | מאת: נילי

לרופא שלום לאחרונה יצאה לי בפנים יבלת בולטת (לא מגרדת , לא כואבת) רופא עור שלח אותי לכירורג פלסטי לביצוע ביופסיה. תוצאת הביופסיה היא- lichenoid actinic keratosis רצית לקבל הסבר על הממצא ומה ואיך הכי טוב לטפל בזה? מהי השיטה הכי טובה והכי אסטטית כי היבלת נמצאת בפנים ליד הפה. תודה

קרטוזה משמש (SOLAR KERATOSIS )- אלו תופעות אדמדמות שטוחות עם קשקשת עדינה באיזורי הפנים והידיים (אזורים החשופים לשמש). לעיתים הן יוצרות בליטה קרנית קשה. הטיפול הינו בהקפאה עם חנקן נוזלי, משחת פלואורואורציל (פלואורטופ, אפודיקס), משחת אימיקמימוד (אלדרה). לעתים ניתן להסירן בגרוד (CURETTAGE). כדי להחליט מה הדרך המתאימה ביותר רופא העור צריך לראות את הנגע.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור