ויטיליגו - פי הטבעת

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

18/02/2013 | 23:53 | מאת: עופר

לפני כשנה אובחנתי כסובל מויטיליגו, כתמים שהופיעו על הידיים, עד כמה שאני זוכר התחיל בכמו גירוד, חשדתי באלרגיה, הגירוד עבר ונשארו הכמים הבהירים. בחודשים האחרונים אני סובל מגירוד בפי הטבעת, מהתבוננות במקום אני רואה שהעור כמו התקלף עדין ורגיש- ממש התבהר, הרופא שאיבחן בזמנו אמר שהמחלה בד"כ מתפרצת סביב חורים בגוף - לרוב עיניים, ופה. האם יתכן שמדובר בויטיליגו? הגירוד מציק ואני שואלעצמי האם זה זה או אולי משהו אחר, מה דעתכם? תודה מראש

לא נראה לי שהבעיה שלך קשורה בויטיליגו. הסיבה השכיחה ביותר לגרד באזור פי הטבעת הינה דליפה מיקרוסקופית של צואה הגורמת לגירוי. בדרך כלל נגרם הגירוי בשל הפרעה בפעילות הספינקטר של האנוס, לעתים משנית לטחורים, פיסורה או גורם אחר. כדאי להשתמש במגבונים לחים היפואלרגנים (ניקוי פעמיים ביום)ולמספר ימים ניתן למרות משחה דוגמת דרמהקומבין או הידרואגיסטן.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור