כתמי שמש(?)

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

01/01/2013 | 17:46 | מאת: שי

שלום אני בן 33 יש לי עור נקי מקמטים אבל מתחת לאחת העיניים באיזור הלחי יש כתם כהה יותר (העור שלי יחסית בהיר, אבל משתזף מהר) עקשן במיוחד. נראה ששימוש בקרמים (לדוגמא של חברת SVR הצרפתית) וקרמים נוספים לא כ"כ עוזרים ואולי אפילו מזיקים. הכתם עצמו קטן אך נראה שהוא גדל לאט לאט. בהנחה שמדובר בכתמי שמש מה הטיפול המומלץ ? יש לציין שאני באופן קבוע מורח קרם הגנה לפני היציאה לשמש. חשבתי על טיפול בלייזר אבל לפי הבנתי העלות היא גבוהה מאד (כמה אלפי שקלים). האם תוכל לאשר את המחירים או להמליץ על טיפול חלופי? הדבר מציק לי מאד כבר שנים רבות. תודה!

שלום שי "ההנחה" שלך שמדובר בכתמי שמש (בלועזית SOLAR LENTIGINES) אולי אינה נכונה. כדאי שתיבדק אצל רופא עור מתאים לאבחון מדויק. אם המדובר בכתמי שמש ניתן לטפל בהקפאה עם חנקן נוזלי (עלול להשאיר היפופיגמנטציה) או עם IPL או לייזר.עלות טפול תלויה באבחנה מדויקת ואיזה טפול נדרש.

09/01/2013 | 17:02 | מאת: שי

בכל פעם שהייתי אצל רופא עור ביקשתי שיסתכל על הכתמים. התגובות הן או שאין מה לעשות וצריך ללמוד לחיות עם זה, או המלצה לקרם כזה או אחר. האם באמת אפשר רק מהתבוננות בכתמי עור לדעת מה סוגם ואת הסיבה להופעתם?

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור