כתם שחור בבית השחי

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

18/12/2012 | 15:17 | מאת: לורן

אני בת 21 וסובלת מכתם שחור בבית השחי מגיל 14 ניסיתי ים טיפולים כמו: אינפרה IPL כשנתיים רצופות הייתי אצל שני קוסמטיקאיות שנתנו לי מלא תכשירים להבהרת עור וכל זה היה ללא הצלחה הייתי אצל רופא עור שאמר לי שפשוט לחיות עם זה כי אין לזה פתרון ואני לא מוכנה לחיות עם זה אני אפילו לא לובשת גופיות בקיץ כי אני מתביישת ! חשוב לציין שאני לא בעלת עור כהה אלה לבנה..מוצא עיראקי

השאלה העיקרית האם מדובר בפיגמנטציה או בצורה מיוחדת של כתם או שומה. כדאי להגיע לאבחנה מדויקת. יש היום אפשרויות מאוד מתקדמות לטפול הן בפיגמנטציות (כולל חומרי הבהרה חדשים) והן בכתמים או שומות (יש לייזרים ו- IPL שונים) ויתכן וניתן להציע לך טפול שעוד לא נעשה לך.

07/09/2013 | 13:22 | מאת: מאיה

בהמשך להודעה הקודמת, אני כניראה סובלת מאותה בעיה, עור שחור ( בעורף קיפולים של עור) לפני 10 שנים נתנו לי חומרי הבהרה שונים שלא עזרו במאום. אני במקביל עובאת גם ipl להסרת שיעור באזורים הללו שהבנתי שאמור לעזור אך לא עוזר!!! וככל שאני מעלה במשקל המצב מחמיר! אילו חומרי הבהרה אפשר להשתמש?? למי לדעתך מומלץ ללכת?? תודה רבה על המענה!!

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור