כתמים אדומים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

07/10/2012 | 23:41 | מאת: מאיה

שלום, לאחרונה התחילו לצוץ לי הגוף כתמים אדומים חיוורים. הכתמים הינם במרווח והם מעט יבשים. הכתמים קטנים ולפי דעתי הם גם מעט גודלים. בנוסף לפני הופעת הכתמים הללו יצא לי כתם אחד גדול על הגב הוא מעט נפוח ואדום גם כן. הרופא נתנה לי קרם יומבט אבל הוא אינו עוזר. האם זה סוג של פטריית עור או משהו אחר. יש לציין שאני קצת לחוצה לאחרונה ודואגת להרבה דברים. יום טוב:)

שלום מאיה יתכן ומדובר ב- PITYRIASIS ROSEA. זוהי תפרחת המורכבת מכתמים אדומים עם מעט קשקשת המופיעה על פני הגוף . בדרך כלל לא מגרדת. היא מאופינת בהופעת נגע גדול יותר המקדים את שאר הנגעים (כפי שצינת). התפרחת נמשכת כ4-6 שבועות וחולפת ללא טפול. סבורים שהגורם הינו וירלי. כמובן שלאבחון מדויק את צריכה להיבדק אצל רופא עור.

08/10/2012 | 21:50 | מאת: מאיה

שלום,תודה על התגובה. הסתכלתי על מקרים של המחלה שציינת וראיתי כי אצל אנשים שחולים במחלה זו יש מספר רב נגעים על העור. אצלי ישנם מספר מועט של כתמים- לערך 15 במקומות שונים על החזה, הגב,והכתפיים. אם יש לי את המחלה הזאת, זאת אומרת שגם לי התפרחת תגדל כך על כול הגוף או שיש אפשרות רק למספר מועט של נגעים כמו אצלי? תודה והמשך שבוע טוב.

יש אפשרות גם למספר קטן של נגעים (פחות ממה שיש אצלך). בדרך כלל מופיע הנגע ההתחלתי, לאחר מספר ימים התפרחת הנוספת . בדרך כלל אחר כך אין יותר הופעת נגעים חדשים.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור