כתמי פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

29/09/2012 | 18:18 | מאת: אילנה

שלום רב! אצל בתי בת 4 התחילו להופיע כתמים בהירים ברגליים, במרפקים ואז התפשטו גם לצוואר ומתחת לעיניים עוד כשהייתה בת 3. באבחון נאמר לנו שמדובר בכתמי ויטיליגו הניתנים לטיפול על ידי פוטותרפיה רק מגיל 5. ביצענו גם בדיקת דם של רמת הורמון מסויים שנקרא TS (אם אינני טועה) - הבדיקה יצאה תקינה. שמעתי אומנן שהכתמים האלה יכולים להיווצר על ידי איזשהו חיידק בכבד ולא תמיד עולים על זה בבדיקות רגילות. האם ייתכן שזה המצב אצל הבת שלי והאם כדי לפנות לבדיקות נוספות? תודה מראש, אילנה

שלום אילנה ויטיליגו הינה מחלה בה יש הרס של מלנוציטים, התאים יוצרי הפיגמנט בעור הנותנים לו את הגון שלו, עם הופעת כתמים לבנים (אזורים של חוסר פיגמנט). הגורם למחלה אינו ברור. יש נטיה תורשתית להופעת המחלה ולעתים רחוקות מאוד יש קשר למחלות בהן יש הפרעה אימונולוגית (כמו הפרעות בבלוטת מגן). אין שום קשר לחידק בכבד ואין צורך לבצע בדיקות נוספות.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור