פיגמנטציה אחרי דלקת ברגליים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

13/07/2019 | 12:19 | מאת: Aviv

היי, חוויתי במשך שנה דלקת שחוזרת בשתי הרגליים מפוליקליטיס. טופלתי באנטיביוטיקה דרך הפה, אפלומיצין פוסידין דרמקסול ועוד אין ספור תרופות... הדלקת אמנם ירדה אך נשארו מלא סימנים. כשהלכתי לייעוץ באיכילוב אחרי אינספור רופאים הוא טעו שהלייזר להסרת שיער שהמליצו לי לעשות כדי שלא יופיעו עוד שערות הפוכות גורם לי לפיגמנטציה וזה גורם לעור לפתח שוב דלקת. בנוסף הוא המליץ על אזומד ואמר שאין כל כך מה לעשות חוץ מלהמתין. אני משתמש כבר באזומד במשך חודשיים ולא רואה הבהרה משמעותית בסימנים, הפסקתי את הלייזר ואני פשוט כבר לא יודע מה לעשות. יש טיפול בלייזר שאפשר לעשות ברגליים שיכול לשפר משמעותית את הסימנים? זה סימנים חומים לא נקודתיים שפשוט מופיעים לכל אורך הרגליים... קבעתי תור למחלקת אסתטיקה באיכילוב כי אמרו לי שאפשר לטפל שם, השאלה אם באמת יש טיפול לזה בלייזר .

מדובר בפיגמנטציה שלאחר דלקת. הטפול הינו הגנה משמש וטפול במשחות על בסיס הידרוקינון. בדרך כלל חל שיפור גם עם חלוף הזמן. יש אפשרות לעלות לרכוז הידרוקינון גבוה יותר מהמצוי באזומד (איןמשחה מוכנה ויש צורך לרקוח תערובת המכילה הידרוקינון ברזו גבוה יותר, בדרך כלל עם חומצה רתינואית ברכוז נמוך.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור