כתם לבן בזווית הפה אצל ילד בן 7 שנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

02/07/2019 | 20:50 | מאת: דן

לפני כשנה ושלושה חודשים הופיע בזווית הפה של בני בן 7 שנים כתם לבן חיוור לא זכור שהייתה דלקת כלשהיא . בבדיקה ממושכת עם רופא עור מאז הופעת הנגע עד לפני כחודש זאת האבחנה שקיבלנו מרופא העור: אין עדות לממצא דה פיגמנטרי בזווית הפה, ללא זריחה ב wood. אין מקום לטיפול לאור הממצא הקיים, צפוי להיעלם עם הזמן.שימוש בדרמקול שני פעמים ביום והגנה מהשמש. שאלתי: לאור האבחנה ז״א שאין ויטיליגו? האם אין צורך בטיפול והנגע צפוי להעלם? הנגע הוא בצבע לבן חיוור אבל לא לבן לחלוטין. מה התרשמותך דר׳ אני מאוד חוששת ממחלת הוטיליגו למרות שהבדיקה האחרונה שללה את הויטיליגו. אני בלחץ נוראי.

לדן שלום ממה שנאמר לך הרושם שהנגע היפופיגמנטרי ואין המדובר בנגע דהפיגמנטרי (אין אבוד מוחלט של פיגמנט). לאור זאת אין המדובר בויטיליגו. היפופיגמנטציה ניתן לקבל לעתים קרובות לאחר תהליכים דלקתיים, לעתים קלים ביותר. אם אין דלקת חוזרת ההיפופיגמנטציה חולפת תוך תקופה. אין טפול להיפופיגמנטציה ובסופו של דבר היא חולפת.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור