המשך שאלת נגע חיוור לבן בזווית הפה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

01/06/2019 | 20:38 | מאת: רינא

לפי אבחנת פרופ בן אמיתי הצבע של הנגע הוא לבן מעט חיוור ולא חסר פיגמנט לחלוטין. הנגע נראה רק אם אני מותחת את העור סביב הפה אחרת הוא לא נראה. לא זכור לי שהייתה דלקת כלשהיא. בן אמיתי אמר שזה יכול להיות כתוצאה מריור, הרפס וכו׳, אבל דאגתי נובעת מאבחנת הרופא הראשון. לכן פניתי אליך לשמוע את דעתך. האם חוסר זריחה במנורת ה wood כן שוללת שאין ויטיליגו? האם תקופה של שנה מספיק לזה שהנגע יהיה חסר פיגמנט לחלוטין אם זה אכן ויטיליגו? כן מאז שנה הנגע מעט חיוור אבל לא חסר פיגמנט לחלוטין? מקווה התייחסות לשאלות שלי. תודה רבה

בדיקה ב- woods light מדגימה בצורה טובה את גבולות האזור ההיפופיגמנטרי אך ודאי שאינה מהוה בדיקה מוחלטת בין היפופיגמנטציה לויטיליגו. אם פרופ בן אמיתי התרשם שמדובר בהיפופיגמנטציה וזה המצב במשך שנה נראה שזו האבחנה (מהכרותי איתו ניתן לסמוך עליו לחלוטין).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור