נגישות
נגישות

נגע לבן חיוור לעד זווית הפה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

29/05/2019 | 15:52 | מאת: רינא

שלום דר. פונה אליך לגבי דאגתי מכתם לבן חיוור שהופיע לפני שנה ליד הפה אצל בתי בת 7. רופא עור ראשון אבחן כנגע ויטיליגו, אולם פרופ״ בן אמיתי שלל את הוטיליגו ואבחן את זה כ post inflammatory hypopigmentation אמר לי שזה יעבור עם הזמן כעת עברה שנה וחודש. שני הרופאים בדקו במנורת ה wood, פרופ׳ בן אמיתי אמר לי שאין זריחה במנורת ה wood זה מעיד שזה לא וטיליגו. מאז אני בלחץ רב ובודקת את הנגע כל שבוע לא נראה שחל שינוי גם לא נעלם וגם לא גדל ולא השתנה. היא בתי היחידה ואני חוששת מהמחלה הזאת היא בריאה ואין היסטוריה משפחתית לוטיליגו. צרפתי תמונה. תודה רבה, אשמח להתייחסות

לקריאה נוספת והעמקה

לעתים קשה להבחין בין שתי האבחנות (ויטיליגו והיפופיגמנטציה לאחר דלקת. אם יש אבוד מוחלט של פיגמנט בדרך כלל מדובר בויטיליגו. היה ספור מקדים של דלקת באזור? בכל מקרה מדובר בנגע שאינו מסוכן ואין הופעה של מקומות חדשים, אין צורך להתרגש מכך יותר מדי.

01/06/2019 | 14:20 | מאת: רינא

הצבע של הנגע הוא לבן חיוור ולא חסר פיגמנט לחלוטין כפי שפרןפ׳ בן אמיתי אבחן אותו. הנגענראה רק אם אני מותחת את העור סביב הפה אחרת הוא לא נראה. לא זכור לי שהייתה דלקת כלשהיא. בן אמיתי אמר שזה יכול מריור, הרפס וכו׳. אבל דאגתי נובעת מאבחנת הרופא הראשון. לכן פניתי אליך לשמוע את דעתך?

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור