כתמים חומים בפנים בהריון

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

26/05/2019 | 19:23 | מאת: נועה

שלום, אני לאחר לידה ובמהלך ההריון צמחו לי בפנים כתמי עור מעט חומים. כתם אחד חדש לחלוטין והכתם השני הוא אחד שהיה מזה שנים, אך גדל מאוד בהריון. הייתי אצל רופא עור שאמר לי שניתן לשים עליהם חנקן נוזלי והם יעלמו לחלוטין (ישאר רק סימן לבן למשך כמה ימים וזהו) האם אכן הכל יעלם ולא יהיה זכר להם או לכתם הלבן שיווצר מהחנקן? אני מאוד חוששת כי זה בולט מאוד בפנים. מצורפת תמונה. תודה

שלום נועה אם הכתמים צמחו במהלך הריון יתכן ומדובר במלזמה. מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. הטפול בהקפאה , כפי שהוצע לך יכול להתאים לכתמי שמש. כדאי לך להיבדק שוב אצל רופא עור (לקבלת דעה נוספת ) האם מדובר במלזמה או בכתמי שמש.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור