פיגמנטציה בבית השחי.

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

22/05/2019 | 15:01 | מאת: אני

היי, בשנה האחרונה שמתי לב שיש לי פיגמנטציה של כתמים כהים בבית השחי בשני הצדדים. זה לא שיער בצמיחה או שיער מתחת לעור, זה ממש העור עצמו. יש לציין שאני עושה באיזור טיפולי לייזר כבר שנים, בשנים האחרונות בעיקר טיפולי השלמה פעם בשלושה חודשים עד חצי שנה בערך (כבר אין לי כמעט שיער), אבל גם לפני זה עשיתי טיפולים במשך שנים ולא הייתה לי בעיה, כך שלא נראה לי שזה מהלייזר. חשבתי שאולי זה מהדאודורנט (באחד מטיפולי הלייזר המטפלת העירה לי על זה ואמרה שהיא חושבת שזה מהדאודורנט), ניסיתי להחליף כמה סוגים אבל זה לא עושה הבדל, אולי בגלל שהכתם כבר קיים. לאחרונה החלפתי לדאודורנט טבעי ללא אלכוהול או אלומיניום, מבחינת טיפול בזיעה הוא היה ממש טוב (אף דאודורנט לפני זה לא עזר לי) אבל התחושה שלי היא שאולי הוא קצת החמיר את הפיגמנטציה בגלל שהוא חונק את האיזור (אני חושבת שהוא אולי מכיל סודה לשתיה), למרות שאני לא בטוחה אם זה רק בראש שלי והכתמים נשארו אותו הדבר... עוד אני אוסיף שהכתמים גם לא נגרמו בגלל השמש, אני כמעט לא יוצאת מהבית וכמעט לא רואה שמש בכלל, ברמה שיש לי חוסר חמור בויטמין די, כך שלא יכול להיות שזה נגרם מחשיפה מרובה לשמש. חוץ מבית השחי, יש לי גם כתם פיגמנטציה ממש כהה באיזור שבין הצוואר לחזה שממשיך גם קצת מתחת לחזה (אבל לא בחזה עצמו). באיזור הזה לא עשיתי לייזר או כל הסרת שיער וגם מן הסתם לא השתמשתי בשום דאודורנט, וכמו שאמרתי אני לא נחשפת לשמש, אז אין לי מושג ממה זה נגרם שם... אשמח לעזרה גם בנוגע לבית השחי וגם בנוגע לכתם השני.

שלוםאנני את צריכה קודם כל להיבדק אצל רופא עור כדי לראות אם מדובר בנטו פיגמנטציה או שהעור הפך מעט מעובה ופפילומטוטי (עבוי גלי של העור הקרוי אקנטוזיס ניגריקנס). וכמובן בהתאם לממצאים ניתן להמשיך בברור וטפול.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור