פיגמנטציה בפנים ובשפה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

23/04/2019 | 14:21 | מאת: מרים

שלום עקב פיגמנטציה בשפה ובפנים רופא עור רקח לי משחה מיוחדת. העור נהיה אדמומי וקצת התקלף. נראה שיש החרפה ולכן הפסקתי. כרגע המצב הרבה יותר גרוע ממה שהיה. בשפה יש לי ממש כתם כהה מה שלא היה כ"כ נורא לפני המשחה. כרגע אני משתדלת מאוד להימנע מהשמש ומשתמשת בקרם יום של רש פוזה. שאלתי היא מה אפשר לעשות כדי להיפטר מהכתמים? בעיקר מעל השפה. חשוב לציין שאני בת 49 לא נוטלת גלולות אם אכן נגרמה כוויה המצב ישאר כפי שהוא? יתכן והשימוש ברש פוזה מחמיר את המצב? אשמח להמלצות אני בתסכול רב

שלום מרים כדי לענות כדאי לברר מספר נקודות. מה היתה האבחנה שניתנה לפיגמנטציה. האם זוהי מלזמה? אולי פיגמנטציה על רקע עדתי? וגם, מה היה הקרם שהשתמשת בו? האם הכיל חומצה רתינואית, ואם כן באיזה רכוז. אולי הדלקת לאחר שמוש בקרם נגרמה מרכוז גבוה מדי של חומצה רתינואית. יתכן ההחמרה בפיגמנטציה הינה בשל הדלקת שנגרמה מהקרם שהשתמשת שגרמה לפיגמנטציה פוסט אינפלמטורית (שלאחר דלקת). ההמלצה עתה היא קודם כל הגנה קפדנית משמש. ניתן לטפל באזומד (שהינו הידרוקינון ללא חומצה רתינואת ) וכמובן לחזור לרופא העור ולהתיעץ אתו.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור