כתמים חומים לאחר פצע

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

28/03/2019 | 21:03 | מאת: תמר

היי , אני בת 22, יש לי 2 סימנים בצבע חום-אדום ברגליים, כתוצאה מפצע שנוצר מסכין גילוח 2 הפצעים לעולם לא נחשפו לשמש כי הגנתי עליהם מהשמש ע״י לבוש ארוך וכבר עבר 3 חודשים מאז הפצע ועדיין יש סימן חום-אדום שלא עובר , האם פיגמנטציה יכולה להגרם גם ללא היחשפות לשמש? התחלתי למרוח קלו קט פעמיים ביום במיוחד, אני לא יודעת אם זה יהיה יעיל מכיוון שזה לא צלקת, זה סימן אדום-חום לא אסתטי האם קיים משחת הבהרה מועילה? בקרוב קייץ ואני מעוניינת שהכתמים האלה יעלמו ואיך קוראים לסימן האדום-חום לאחר פצע בשפה הרפואית? תודה רבה

29/03/2019 | 10:32 | מאת: תמר

היי אני מצרפת תמונה, לפי מה שקראתי הבנתי שמה שיש לי זה פיגמנצטיה פוסט דלקתית , זה הגיוני מכיוון שזה קרה עקב חתך בעור.. מה שיש לי זה סימן לבן ומסביב לסימן כתם פיגמנט חום אשמח להמלצות על קרם יעיל ומהיר להבהרה ללא מרשם רופא,תודה רבה

נראה שמדובר בפיגמנטציה פוסט אינפלמטורית. הטפול הינו הגנה משמש וחומרי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון במנון גבוה יותר מאשר אזומד וחמצה רתינואית והידרוקורטיזון.

פני לרופא עור לבדיקה ואבחון מדויק ולקבלת רצפט לקליגמן.

פיגמנטציה פוסט אינפלמטורית יכולה להיגרם גם ללא חשיפה לשמש. היא מוחמרת בחשיפה לשמש. קלוקוט הינה טפול לקלואידים וצלקות היפרטרופיות וכנראה לא תעזור לכתם פוסטאינפלמטורי.

01/04/2019 | 07:23 | מאת: תמר

אוקיי תודה רבה לך עזרת לי מאוד!

01/04/2019 | 07:27 | מאת: תמר

יש לי רק עוד שאלה בבקשה.. הבנתי שאזומד זה עוזר אך ורק לפיגמנטציה שנוצרה מסיבות הורמונלית או גיל וכו׳ האם במקרה שלי זה יכול גם להועיל? תודה רבה

01/04/2019 | 17:23 | מאת: תמר

היי.. אני חוזרת שוב עקב היותי היום אצל הרופא עור הוא בדק את הסימן ואמר שעם הזמן זה ידהה לבד תוך שנה.. ביקשתי את המשחות הנ״ל והוא אמר שכל המשחות הקיימות בשוק לא באמת מועילות וחבל סתם לרכוש אותם כי אם היה באמת משהו שעוזר אז לא היה מלא משחות אלא אחת בלבד. רציתי משחה שלפחות תזרז את זמן ההחלמה של הכתם אך הוא טען שאין טעם.. מה עליי לעשות? לרכוש משחה אזומד ללא מרשם מרופא? אני מפחדת שהמשחה עלולה לגרום לסרטן עור.. אשמח לייעוץ חוזר.. תודה ..

אכן הרושם מהספור שמדובר בפיגמנטציה פוסטאינפלמטורית. כדאי לדאוג להגנה טובה משמש ומשחת הבהרה על בסיס הידרוקינון. אזומד או התערובת של קליגמן.

יכול להועיל גם בפיגמנטציה פוסט אינפלמטורית. לעתים פיגמננטציה זו עמוקה מדי והמשחה אינה עובדת עליה ביעילות אך כדאי לנסות.

אזומד עשוי לעזור גם בפיגמנטציה פוסט אינפלמטורית

11/04/2019 | 20:03 | מאת: תמר

אוקיי תודה רבה, רכשתי את המשחה אזומד, לכמה זמן משך השימוש אתה ממליץ? והאם כשאפסיק הכתמים יחזרו?

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור