נגישות
נגישות

נגע חיוור לבן ליד הפה אצל בת 7 שנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

12/03/2019 | 16:08 | מאת: רינא

שלום, לפני שנה הופיע בזווית הפה משמאל אצל בתי בת 7 נגע חיוור לבן. רופא עור ראשון שבדק את זה דרך מנורה כחולה אמר לי שזה ויטיליגו אבל כשפניתי לפרופ׳ דני בן אמיתי הוא בדק גם כן בדק את זה דרך מנורה כחולה ואמר לי שזה לא וטיליגו אלא יכול להיות post inflammatory hypopigmentation שיכול להיות כתוצאה מדלקת של ריור, הרפס וכו׳. אמר לי להשתמש במשחת דרמקול וזה יחלוף עם הזמן. מאז אני בדאגה כל הזמן ובודקת את זה לרוב. יש לציין שהנגע הוא בצבע לבן חיוור אבל לא צבע בהיר כמו חלב ובבדיקה אחרונה לפני חודשיים אצל פרופ׳ דני בן אמיתי נראה נגע ללא זריחה במורה הכחולה עם זאת מדאיג אותי שהנגע עדיין קיים. במקביל אין התפשטות או שינוי בגודל וצבע הנגע מאז שהופיע. מודה להתייחסות שלך למה שנכתב.

לקריאה נוספת והעמקה

פרופ' בן אמיתי אבחן הנגע כ- post inflammatory hypopigmentation , (כלומר פחות פיגמנט לאחר דלקת כלשהי באותו מקום) ולא ויטיליגו. אני מכיר את פרופ' בן אמיתי היטב והוא הכתובת הטובה ביותר ליעוץ כזה ואת יכולה להיות רגועה עם האבחון שלו ולהפסיק לדאוג.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור