עיגולים שחורים מתחת לעיניים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

18/09/2018 | 16:20 | מאת: חני

שלום, אני בת 29 ובשנים האחרונות יש לי עיגולים שחורים מתחת לעיניים בלי נפיחויות. אני לא יודעת אם מדובר בשקע או בפיגמנטציה. ברצוני לטפל בנושא, רציתי לדעת איך אני צריכה להתחיל ולמי אני צריכה לפנות על מנת שיפנה אותי לטיפול הטוב ביותר עבורי. תודה

סיבות לפיגמנטציה מתחת לעיניים יכולות להיות: גנטית (בעדות מסוימות בעיקר צפון אפריקאית ותימנית), תגובה לדלקת עור מתמשכת באזור (פיגמנטציה שלאחר דלקת) או שקעים באזור הגורמים להצללה. אם יש שקע באזור, הפיגמנטציה בולטת יותר. כדאי לזהות מה הבעיה: אם מדובר בפיגמנטציה בשל דלקת עור קלה חשוב לטפל בדלקת זו. טפולים אפשריים בפיגמנטציה הינם חומרי הבהרה, הגנה משמש ואם יש שקע בולט באזור, מלוי עם חומרי מלוי.

20/09/2018 | 10:57 | מאת: חני

תודה, אם מדובר בפיגמנטציה, האם אני צריכה מרשם לחומרי הבהרה? ואם כן מאיזה רופא?

כדאי רופא עור שעוסק באסתטיקה. את יכולה לפנות למרפאת "ורנר קליניק" לד"ר אינס ורנר או לד"ר הדס פראג.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור