כתם לידה המנגיומות לתינוק

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

01/09/2018 | 23:57 | מאת: אמיר

שלום רב, בן שלי נולד עם כתם לידה בצד אחורי של צוואר רופא ילדים הגדיר את זה כתם המנגיומות . הכתם כואב שהוא שוכב על הגב או כאשר מרימיים אותו . רציתי לדעת איך הדרך להתחיל לטפל בכתם שאוכל לעזור לתינוק ? כל טוב,

Infantile Hemangioma המוכרת בשם Strawberry Hemangioma - הינה צמיחה שפירה של תאי אנדותל של כלי דם. זהו נגע מורם מהעור העובר בדרך כלל צמיחה הדרגתית במשך 2\1 שנה עד שנה ולאחר מכן יש בדרך כלל נסיגה הדרגתית. במרבית הילדים יש ספיגה כמעט מלאה של הנגעים עד גיל 9 שנים. קימות מספר אפשרויות טיפוליות הנקבעות לפי מקום הנגע והאם יש הפרעה משמעותית ממנו. טפול בלייזר מיוחד , טפול תרופתי או גם הסרה כירורגית. במרבית המקרים ממתינים לרפוי עצמוני. כדאי להתיעץ עם רופא עור ילדים (התמחות כפולה בעור ובילדים) מהי הגישה המתאימה.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור