הופעת כתמים חומים בבית השחי בעקבות שימוש במשחה אזמוד

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

02/08/2018 | 08:57 | מאת: מאיה

שלום, אתמול השתמשתי לראשונה בקרם אזמוד 4% . מרחתי אותו על פני בית השחי בלילה על פי המלצת הרופא. בבוקר ראיתי שיש לי כתמים חומים כהים במקום שמרחתי. אין שלפוחיות וגירוד. ולא נחשפתי לשמש. מדוע זה קורה? זה מסוכן? האם יעבור? והאם עליי להפסיק את הטיפול?

שלום מאיה אם יש רגישות לאזומד היא תתבטא באודם מלווה בגרד , עם בצקת מקומית , לעתים אף שלפוחיות, אזומד נועד לטפל בכתמים חומים. וודאי שאינו גורם להם. הוא יכול לגרום להם רק אם נגרמה קודם דלקת (במנגנון של פיגמנטציה פוסטאינפלמטורית) או בשמוש ברכוז גבוה במשך חודשים רבים (ochronosis).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור