כתמי עור והיפר פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

01/04/2018 | 14:05 | מאת: נור

היי, אני בת 26 וכבר מעל ל7 שנים אני מנסה לטפל בפנים שלי, אצל רופאי עור בכללית וגם רופא פרטי וזה מחלים וחוזר. אחרי פצעי בגרות יצאו לי כתמים, טיפלתי בזה באמצעות משחות וזה עזר. כיום מאוד מעט יוצא לי פצעים בין 1-2 ולא תמיד, "וגם כשאני לא נוגעת בזה, הפצע הופך להיות שחור וכתם". לפני כמה שנים נטלתי תרופת רוקטואן וזה לא עזר כל כך. לפני שנה הלכתי לרופא פרטי ונתן לי משחות לאקנה שהוא הרכיב וזה עשה לי קילוף וגם עזר. אך עדיין אני רואה צבעים שונים בפנים שלי, כלומר גם כתים וקצת באיזור הלחיים הם נראים חלקים אך יש קצת כתמים וגם אפשר לראות אזור אדום. יש לי שני כתמים באזור הסנטר וכמה מעל לשפה. כיום גם יש לי פצעים באזור החזה וכתפיים. זה נורא מתסכל ואני לא יודעת כבר מה לעשות והאם שוב ללכת לרופא ולקחת רוקטואן. יש רופאת עור שהלכתי אליה ואמרה לי שזה "היפר פיגמנטציה ולעולם לעולם לא תיעלם ואין לעשות טיפול קוסמטי, כי אני בעלת פנים כהים, וזה רק יזיק". :( עזרה!

שלום נור יש לך אקנה (פצעי בגרות) ובמקומות הדלקת של האקנה נוצרת לך פיגמנטציה שלאחר דלקת (POST INFLAMMATORY HYPERPIGMENTATION). הטפול לפיגמנטציה הינו בתכשירי הבהרה והגנה קפדנית משמש. תכשירי ההבהרה הינם בעיקר הידרוקינון או תרכובות שלו עם תוספות אחרות (התערובת של קליגמן). כל עוד ימשיכו לך הנגעים המודלקים של אקנה תיוצר גם פיגמנטציה ולכן חשוב ביותר במקרה שלך להגיע למניעה של הנגעים של אקנה. יש אפשרות לנסות לרפא האקנה (את יכולה לקחת שוב קורס מלא של רואקוטן / קורטן). גם אם אם לא מצליחים לרפא האקנה ניתן לשלוט באקנה באמצעות טפולים שונים ולמנוע הופעת נגעים מודלקים המשאירים אחר כך כתמי פיגמנטציה.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור