שאלה בנוגע לאקנה, טפילי דמודקס בפסנתר

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

03/09/2017 | 19:13 | מאת: שאלה בנוגע לאקנה, טפילי דמודקס בסנתר

מזה כשלושה חודשים אני סובל מאקנה בפנים. הפעם דרמטולוג רשם לי גל בנזק 5 אחוז, לטיפול בטפילי דמודקס, באזור הסנתר. שלשום התחלתי להשתמש בו. מורח אותו בבית, לפעמים בשעות היום, לפעמים בשעות הלילה. הריח ותופעות לואי של גל בנזק, אני סובל כל יום מקסימום 4-5 שעות, לא יותר. אחרי 4-5 שעות אני שותף את הפנים עם סבון פנים נוזלי עדין. השאלה- תוך זמן הזה 4-5 שעות, בנזק נספג וחודר פעיל ועובד בתוך העור? באותם מקומות הבעיתיים בנזק משמיד את הדמודקסים האלו ? למשך הזמן בנזק משמיד ומונע את הימצאותם וריבויהם וחזרתם של דמודקסים באותם מקומות ואחרים בפנים? תוך כמה זמן בערך אני אמור לראות שיפור לטובה בפנים שלי? תודה רבה מראש לתגובתך לשאלותיי.

לא ברור לי אם הבעיה שלך הינה אקנה או DEMOCIDOSIS, כלומר בעיה בעור הפנים בשל רבוי של דמודקס. פנה לרופא העור שלך לברר מה היתה האבחנה שלו. מה תופעות הלואי של בנזק אצלך? האם הוא גורם לך לאודם וקלופים? אם כן, פנה לרופא העור שלך בבקשה לטפול תחליפי. אם תופעת הלואי קלה קימת גם אפשרות לנסות טפול בבנזק ברכוז מופחת 2.5%. לא ידוע לי אם טפול של מספר שעות בלבד מספיק לטפול בדמודקס (המקובל ללילה שלם וממשיכים הטפול מספר חודשים).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור