הבחנה של אקנה רוזיצאה ודלקת עור

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

28/07/2017 | 11:40 | מאת: עדי

אחר 7 חודשים של ניסיונות עם מינוציקלין, אפלומיצין וכו', מטופלת בקיורטן כבר חודשיים (ניתן לארבעה חודשים), זה בהחלט עזר אבל האדמומיות עדיין כאן. צבע העור לא כשהיה. האם העור יחזור להיות לבן כשהיה? או שכך זה ישאר? תודה

הטפול באיזוטרטינואין (קורטן או רואקוטן) טוב גם לאקנה וגם לבעיה הדומה לה לעתים במראה , אקנה רוזציאה. בדרך כלל הכתמים האדומים שהינם במקומות שבהם היו הנגעים מודלקתים יכולים להשתפר , לעתים רק אחרי מספר חודשים, כשכלי הדם באזורים המודלקתים מתכוצים. אם המדובר ברשת של נימים באזורי הלחיים עם התמשכות מעבר לחצי שנה הדבר עלול להיות כחלק מאקנה רוזציאה ואז יש צורך בטפולים נוספים אחרים.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור