כתמים חומים על הפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

17/07/2017 | 18:26 | מאת: דודו

הופיעו לי כ 4 נקודות חומות על הפנים ,גיל 67, ונחשף מעט מאוד לשמש, הולך תמיד עם כובע בשמש, ועובד כול היום במקום סגור כיצד להעלים את מה שנוצר, ומה עלי לעשות שלא יופיעו עוד נקודות תודה

מירב הסכויים שמדובר בכתמי שמש (solar lentigines) הנגרמים לאחר חשיפה ממושכת לשמש (כולל בגיל ילדות). לאשור האבחנה צריך להיבדק אצל רופא עור. הטפול יכול להיות על ידי IPL או לייזר מתאים. טפול פשוט יותר הינו בהקפאה עדינה אך עלולים להישאר כתמים היפופיגמנטרים. ד״ר ורנר

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור