רוזצאה וסבוריאה - תשובה לד"ר ורנר

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

08/06/2017 | 13:26 | מאת: עדי

האבחנה הראשונית היתה סבוריאה ונתנו הידרואגיסטן. לאחר 3 ימים בעקבות ניקוי הפנים שלי עם חלב פנים ומי פנים (אף אחד לא אמר לי לא לשים מי פנים שמכילים אלכוהול) התפרצה כמו דלקת. האבחנה של הרופא היתה רוזיצאה קיבלתי מינוציקלין. עדיין היו בתלקחויות. רופא אחר אבחן תגובה דלתית כתוצאה ממשהו או רוזיצאה. נתן אפלומיצין. שעזר בהתחלה אבל השאיר את הפנים אדומות עם המשך תופעות. פרופ' מומחה אחרון נתן רואקוטן ל4 חודשים. מה אתה אומר? תודה

נראה שהאבחנה הראשונית היתה דלקת סבוראית (סיבוראה הינה שומניות בלבד של העור). דלקת סבוראית הינה דלקת של העור מסיבה לא ידועה (בעיקר גנטיקה ) ומקום הנגיעות העיקרי הינו בצידי האף, מאחורי האוזניים ובקרקפת. הידרואגיסטן מכיל קורטיזון חלש והינו טפול מתאים לדלקת סבוראית. אחר כך היתה דלקת בפנים ויתכן וזו נגרמה בשל מגע עם חומרים מגרים (איריטנטית) האבחנה המאוחרת היתה רוזציאה

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור